Groep 4 had donderdag een klassenuitje naar het Foam (fotografie museum Amsterdam). Maar er was iets bijzonders aan want er ging een razende reporter mee... Tessel van de schoolkrant!!!! Dit is haar verslag:

Het begon om kwart over negen en ging door tot één uur. Ze gingen met de bus naar het centrum van Amsterdam naar het Rembrandt plein, met die standbeelden.

Daar gingen ze wat fruit eten. Ze moesten ook nog een eindje lopen want de bus kwam niet dichterbij. Toen ze bij het Foam waren gingen we gelijk al hun jassen en tassen in een grote kist gooien. (Ik had een klein probleempje want ik had: een telefoon, een schoolkrant pasje en camera, een schrift en een pen bij me.) Toen we daar liepen kregen we een aantal voorbeelden van foto’s waarvan de fotograaf op een aantal dingen had gelet:

1. De afsnijding (hoeveel zie je van een mens/dier/ding?)

2. De belichting (fel licht/tegenlicht/weinig licht)

3. Achtergrond (een felle achtergrond geeft een ander effect dan een donkere)

4. De kleur,

5. De pose,

6. Het perspectief(van boven van beneden of ertussenin) en hoe je de camera vast houd.

 

Toen begonnen ze met het maken van foto’s. Iedereen lette ergens anders op en elke foto werd dus totaal anders.. Uiteindelijk gingen ze voor iedereen de mooiste foto kiezen. En dat was lastig!!! En toen was het tijd on weer te gaan, weer terug naar het Rembrandt plein om daar wat brood te eten. Maas kreeg vogelpoep op zijn hoofd wat er door juf Pauline weer afgeveegd werd. Het was een heel leuk uitje dus...  heel erg bedankt juf Floortje voor het regelen van dit super leuke uitje!!! ( Juf Floortje die regelt alle culturele uitjes)

Groetjes de razende reporter Tessel  :)  :)